A Mixcloud kinyírja a Soundcloud-ot?

Mix8 Egyéb, Technika, Vegyes Írd meg a véleméyned

Egy gombnyomással importálhatod a Mixcloud fiókodba a Soundcloud-on tárolt mixeid. Ez lenne a kegyelemdöfés  a Soundcloud-nak? Te milyen tárhelyet használsz? 

A dj-k többsége vagy a Mixcloud-on, vagy a Soundcloud-on tárolja a zenei anyagát. A teljesen illegális fájl-megosztókról, mint Zippyshare, vagy a  Hulkshare most nem beszélünk.
A Mixcloud-ra dj mixek, rádió műsorok, podcast-ek, míg a Soundcloud-ra nem csak ezek, hanem mashup-ok és bootlegek is felkerülnek. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Többek között a Soundcloud-ra max 2 órát tölthetsz fel ingyenes account-tal, a többi tárhely után fizetned kel. A Mixcloud ingyenes ugyan, viszont ott egyebek között nincs letöltési lehetőség a látogatóknak.

Mélyrepülésben a Soundcloud

Mi tagadás, a Soundcloud-nak nem megy jól mostanában. Nagyon rászoktak a Dj-k, hogy itt osztják meg tartalmaikat amik szerzői jogi tekintetben sokszor megkérdőjelezhetők. Nemrég elég sok zenét jogi kérdések miatt távolítottak el a rendszerükből. A Sony Music-al folytatott tárgyalások is eredménytelenül zárultak, így újabb művek kerültek eltávolításra. A Soundcloud a Youtube által is használt Zefr cég zenefelismerőjét használja, hogy kiszűrje azokat a szerzői jogvédelem alatt álló feltöltéseket amikre nincs meg a megfelelő jogosultságuk.
Ezek következtében elég sok felhasználó elpártolt tőlük az elmúlt időszakban.

A Mixcloud épp ezt a bizonytalan időszakot használja ki pozíciójának megerősítésére.
Ők már a kezdetben is úgy reklámozták magukat mint online rádió-műsor tárhely. Bevételeik a zenék értékesítéséből származnak. A felismert, vagy a tracklistán megjelölt zenékre kattintva azonnal felkínálják, a vásárlási lehetőséget.

Soundcloud tartalom importálása a Mixcloud-ra

A Mixcloud közzé tett egy alkalmazást amivel a Soundcloud-on tárolt mixeinket egy gombnyomással importálhatjuk. Szerintem ez elég pofátlan lépés, de az üzlet már csak ilyen.
Az importálásnak két feltétele van:

Nem lehet az anyag 10 percnél rövidebb és tartalmaznia kell a track listát.

Így biztosítják be magukat, hogy továbbra se kerüljenek fel jogvédett anyagok, komplett albumok, vagy egyéb átdolgozások, valamint így tudják a dalok megvásárlásából befolyó bevételt továbbra is biztosítani.
Az alkalmazás egyelőre béta verzióban van, de működik.

Az alkalmazást itt találod: https://www.mixcloud.com/soundcloud/import/

Be kell, hogy legyél jelentkezve a Mixcloud fiókodba. A linkre kattintva kéri, hogy a Soundcloud fiókodba is lépj be és engedélyezd az alkalmazást. Ha megvan, felkínálja az importálható fájlokat.

Soundcloud-import

 

A 10 perces, vagy annál rövidebb anyagok szürkék maradtak és pirossal jelölte a rendszer az idejüket. Ezek nem importálhatók. Egy mix volt a fiókomban, ez 1 órás. Ezt tudnám átimportálni. Az ablak tetején egy figyelmeztetést találunk miszerint, ha nincs kitöltve a tracklistánk, akkor hiába importáljuk át, el fogják távolítani. Ezt viszont az importálás után is pótolhatjuk (feltételezem).

Én eddig is a Mixcloud-ot használtam, mert korlátlan a tárhely. Ha letöltési lehetőséget akarok biztosítani, azt megoldom más felületen.
Te mit használsz? Mi a véleményed a Mixcloud húzásáról?

Mix8A Mixcloud kinyírja a Soundcloud-ot?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.