Balaton Sound a nyitás előtt – rendesen leizzadtunk – Sajtóbejárás

Mix8 Friss, Vegyes Írd meg a véleméyned

A nyitás előtti másodpercek. Leizzadtunk, de ez a kánikulának volt köszönhető. A vendéglátóink mindent megtettek, hogy hűsítsenek minket, pedig Ők maguk izzottak a nyitás hevében.

Balatonsound Sajtóbejárás

Úgy kezdődött, hogy mint friss dj magazin, akkreditáltattuk magunkat a Balaton Soundra, amit elfogadtak és a sajtóbelépőn kívül amit kaptunk, meghívtak egy nyitás előtti sajtóbejárásra is. Erre ma délelőtt került sor 11 órától. Mivel a fesztivál délután nyitott, a reggeli órákban még nem volt nagy tömeg, könnyen megközelítettük a bejáratot. Ott gyülekeztek a TVsek, újságírók, fotósok. A kánikula kitett magáért, izzadtunk, mint kurva a templomban.

A Mastercard Balaton Sound projectvezetői Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert vezetett körbe minket, de bemutatkozott és beszélt a közös munkáról Csákovics Gyula Zamárdi polgármestere és Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója is.

A Polgármester Úr elmondta, hogy legnagyobb örömükre újabb 6 éves szerződésben sikerült megállapodniuk, míg a Turizmus Zrt vezérigazgatója a fesztivál szervezőivel való kapcsolatuk rendeződéséről és a jövőbeni szorosabb együttműködésről számolt be.

balatonsound01

Balról jobbra: Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Csákovics Gyula Zamárdi polgármestere, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a Balaton Sound projektvezetői

A sajtóbejárás alatt végigvezettek bennünket a főbb színpadok és rendezvényhelyszínek területén, beszámoltak az újdonságokról és fejlesztésekről, megmutatták, hogy hol fog tombolni idén 4 napon keresztül az a több, mint 140.000, mondom száznegyvenezer ember aki ellátogat a zenei fesztiválra.

Mastercard nagyszínpad

Elsőként a nagyszínpadot tekintettük meg. A szervezők idén az extravaganciára terveztek. Nem a szokásos színpadkép fogadott. Mindenhol volt valami látványelem, az egyedi díszlet és a méretek lenyűgözőek voltak. 6db óriás LED falat számoltam össze, amik még a déli napsütésben is impozáns, színes óriásképet festettek, bárhonnan is néztem őket. Hangpróbát tartottak és azon gondolkoztam, hogy ilyen hangerő mellett hogyan fog érvényesülni a többi színpad.

image

Idén nem lesz dagonyázás

Ígérik a szervezők. Mikor ezt a cikket írom, ez is kiderül, ugyanis hatalmas vihar közeledett a fesztivál felé.
Lobenwein Norbert projektvezető elmondása szerint néhány héttel a fesztivál végét követően már kezdik is szervezni a következő évi programot. Minél előbb kezdik a munkát annál frissebbek a szerzett tapasztalatok. A tavalyi negatívumokból levonták a következtetéseket és e szerint építették ki idén a fesztivál területét.
Az építési munkák már idén februárban elkezdődtek a csatornarendszer kiépítésével és átalakításával. A vízelvezető rendszereknek köszönhetően nem fog megállni a víz.
Minden színpadnál láthatóan törekedtek rá, hogy sokkal nagyobb felületeket fedjenek le szilárd burkolattal. A legtöbb sátor és színpad dühöngőjét fa padlóval burkolták, a közlekedő utat és a nagyszínpad előtti területet pedig az egymásba kapcsolódó műanyag, méhsejt formájú burkolat fedi.

image

(update: állítólag a délutáni fellépő műsorát meg kellett szakítani a vihar miatt – remélem hamar folytatódni tud a program és az esti fellépők már zavartalanul pörgetik a látogatókat)

Telekom Aréna sátor

ÁÁÁÁÁÁ!!!! Óriási, hihetetlen, eszméletlen, brutális, megagiga méretű. A megnagyobbított sátor 12.000 ember befogadására képes – mondom tizenkétezer ember! Idén szép nagy kerthelyiséget is kap, ahol nappal is lehet majd héderelni. Kipróbáltuk a szivacsokat, tényleg kényelmesek.
A belső méretek monumentálisak. A fotó nem adja vissza. Mi lesz ott esténként??? ÁÁÁÁÁ!!!!
Erről két képet is be kellett illesztenem.

image

image

Ezen a hétvégén senki nem alszik a Balatonon.

Zamárdiban és környékén minden szálláshely elfogyott, egy gombostűt nem lehet leejteni. Nem nagyon értem, hogy minek kellett szállást foglalni, hiszen alvásról szó sem lehet.
Brutális hangerővel szól a nagyszínpad, de az összes többi rendezvény helyszínen is hatalmas technika lett felvonultatva. Elég csak egy ilyen cucc hozzá és Zamárdiban, vagy szemben Tihanyban kiugrasz az ágyadból. Nos, ilyen szettből minden helyszínt felpakoltak rendesen. Tuti, hogy idén 4 napig senki nem fog aludni a Balaton mellett.

A Balatonsound Magyarország elektronikus zenei Woodstock-ja

Mindehol a Balaton Sound hippi jele az óriási virágok magasodnak. Bármerre jársz programok, vendéglátó egységek, színpadok, sátrak fogadnak. Minden nagyon színes, nagyon vidám, nagyon happy. Mindenki végtelenül barátságos, itt mindenki egy nagy családban érzi magát.
A szervezők külön figyelmet fordíthattak a rendezők és a személyzet udvariasságára, minden biztonsági őr és minden alkalmazott olyan kedves volt, hogy el is csodálkoztam rajta. Remélhetőleg ez nem csak az első napnak köszönhető, hanem megmarad a fesztivál végéig.

image

Az idei központi téma a víz

És nem az esővíz, hanem magyar tenger, a Balaton. Egymás mellett sorakoznak a vízparti stégek, a vízre épült teraszok, bárok. Amíg a Telekom egy fém szerkezetből megépített luxus jachton várja a vendégeit, a másik vízre épített stégen homokos bícspartin nyomhatjuk a legjobb elektronikus zenékre a mezítlábast reggelig. (Itt, a Jana Stégen pizzát is kaptunk a szervezőktől – köszi!)

image

image

image

Az idei sláger a rakpart izé.. a raklap

Szerintem a raklapgyártók idén kaszálnak. Nem hiszed el, de szinte minden helyszínen, minden vendéglátó egységben raklap bútorok divatoznak a színskála legkülönbözőbb variációiban.

image

 

A kedvenc díszletem

A kazetta helyén a dj pult. 😀

image

Balaton Sound 2015 Július 08-12

Amikor kifelé jöttünk, már óriási sor állt a bejáratnál. Elindult a beengedés, megkezdődött az idei Sound. A szervezők szerint, az elővételes eladások alapján idén is meglesz a tavalyi látogató létszám, esetleg meg is döntik azt. Még van idő felkerekedni és elindulni.

Balatonsound Official Page

image

 

Mix8Balaton Sound a nyitás előtt – rendesen leizzadtunk – Sajtóbejárás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.