Cuccozz nyugodtan, valaki más majd meghal miattad!

Mix8 Duma, Friss, Vegyes 235 Hozzászólások

Kiakadt az mentőszolgálat vezetője. Pénteken és szombaton sorban álltak a mentők a toxikológiai osztályon, hogy átadják a betegeket. A valódi betegekhez ezért nem jutott autó. Az egészségügyi dolgozók őrjöngenek, hol egymást, hol a rendszert szidják, a drogfüggők száma nő, Mi pedig szívunk.

Éjjel-Nappal Budapest

Az Index cikkére figyeltem fel. Utánanézetem, V. Vanda, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentésvezetője posztolta ki a képet május 29-én az alábbi szöveggel:

Èjjel-Nappal Budapest…..

Kedves újságírók talán ezzel kéne foglalkozni,hogy pénteken és szombaton este miért nem jut mentő az igazi betegekhez????
Mert sorban állnak “beteget”adnak át min. 40-50 percig pl.a toxikológián részeg 14-20 éves fiatalokat töménytelen mennyiségben és még sorolhatnánk SBO-n. Nincs elég személyzet sem ápolói sem orvosi szinten.

Ja és valaki megnézte a “beteg anyagot”miből áll a budapesti éjszakákban???

Talán ha ezt mind tanulmányozzák na akkor lehet bántani a Mentőket.
Ja,hogy ennek nincs hír értéke csak annak, hogy 40 perc múlva ért ki a mentő??”

Két hozzászólás:

“Osztani és osztani,hogy minden civil értse meg végre,hogy ő is felelős!!!!”

“már egy átlagos hétvége is úgy néz ki a toxin, mint régen szilveszterkor. Csodás a jelenlegi felnövő fiatalság…..a rendszer ugyanolyan sz.r, mint régen, a drogozó fiatalok lettek többen. Szép jövő.”

Négyszeresére nőtt egy év alatt a drogosok száma

Nem is igazán az egészségügyi ellátó rendszerünkkel szeretnék foglalkozni, mert ez nem az a fórum. Az én kérdésem az, hogy miért négyszereződött meg az elmúlt egy évben a dizájnerdrogok használóinak a száma? Miért most? Miért ilyen ugrásszerűen? Várom a véleményed.

Két gyermekes apaként merül fel bennem a kérdés, hogy hol a szülői felelősség és meddig róható fel ugyanez a társadalom számlájára. Az én időmben a cigizésért is nagy botrány volt a suliban, ma meg azt a gyereket sem éri különösebb szankció aki füvezik a suliban.

A családban kicsi a jövedelem, anya és apa rendszeresen veszekszik, a fiatal az iskola után utál hazamenni.

Rémisztően megugrott a droghasználók száma.” Írta a NLCafe 2014 októberben.

Huszonévesen nincs munkája, nincs bevétele, nincs jövőképe. Szabadulni szeretne a nyomasztó hétköznapoktól, de még rendesen berúgni sincs pénze a haverokkal. A dizájnerdrog olcsó, ütős, gyorsan hat.

Megdöbbentő mértékű a vidéki droghasználat, a pálinka is csak arra kell már, hogy eladják, és kábítószert vegyenek az árán.” Írta az Index néhány hete.

Olyan szintetikus vegyületek kerülnek tömegével az utcára amik után csak kullogni tud a tiltólista. Egy gramm fű ára kb 2500Ft.-, de a dizájnerdrogok hatása ennek a százszorosa is lehet. Így elég egy pici tabletta, vagy egy kis slukk a szintetikus anyagból és jó esetben elbódul a használója, rosszabb esetben azonnal lehet hívni hozzá a mentőt.

A dizájnerdrogok, annak ellenére, hogy mindössze egy évtizede kerültek be a köztudatba, rohamosan terjednek, leginkább a fiatal, 18–30 éves korosztály tagjai között.” Írta a Hadú Online 2015 januárban.

A fiam középiskolájában drogprevenciót tartottak a múlt héten. Tanár nem volt bent a zártkörű programon, hogy mindenki nyíltan tudjon beszélni. Így az előadók őszintén elmesélték, hogy Ők bizony jelenleg is aktív élvezői a dizájnerdrogoknak, egy jó buliban nem utasítják vissza. A beszélgetésből azt lehetett leszűrni, hogy cuccozz nyugodtan, nincs ezzel semmi baj. Ők ott vannak a fesztiválokon és ha látják rajtad, hogy rosszul vagy, akkor segítenek, tartják a homlokod a WC-ben és hoznak vizet, esetleg mentőt hívnak. – Kicsit kiakadtam.

Láthatóan változnak a drogfogyasztási szokások, ám a rendszer nem változik.
– Hiába a Nemzeti Drogellenes Stratégia, az elmúlt három évben tovább romlott a helyzet.
– Tetszhalott állapotban van a magyar addiktológia, míg a neten bárki hozzáférhet a bódító szerekhez.” Írta a vasárnapi hírek néhány hete.

Ezeken azért érdemes elgondolkodni és megkérdezni magadtól, hogy a saját eszközeiddel, a saját környezetedben vajon mit tudsz tenni ez ellen.

mento9

Frissítés:

A cikk folytatását itt találod: “Tegnap felrobbant a Mix8 Blog – jön a Drogmentés

 

Mix8Cuccozz nyugodtan, valaki más majd meghal miattad!

Hozzászólások 235

 1. Apa54

  Az emberiség berendezkedésével van a baj. Míg a változást előidéző kritikus tömeg fejében spontán modon nem következik be a változtatás akarása, csak rosszabb lesz a helyzet. Egyetlen egy megoldás van, a paradigma váltás. Ha addig nem pusztulunk ki.

 2. Haaranen Alexandra

  Én bíz minden drogossal, akit a mentők látnak el, mentenek meg kőkeményen megfizettetném az ellátást!Senkinek nem tartanak a fejéhez pisztolyt, hogy narkózz barom! Ha meg egy ilyen ember miatt hal meg valaki egyenesen dühítő!A ténylegesen beteg (pl szívinfarktust szenvedett beteg) időben nem jut megfelelő ellátáshoz, mert egy szutyok kis semmirekellő beszívott!Én egyiket sem sajnálom!Annyi eszük sincs mint a hintalónak!
  Szerintem zéró tolerancia a megoldás!Minek kell valakinek drog, hogy jól tudja magát érezni?Nem fogja fel ép ésszel, hogy saját magát vágja taccsra?Jah nem kérem, mert nincs mivel…

  1. Ádi34

   Kedves Alexandra! Megtévedt világunkban sajnos nem lehet valami ellen harcolni. Valamiért kéne. Rossz minták rossz vágyakat szülnek, és az igazi értékek mellett sajnos hajlamosak elmenni még olyan rendkívül képzett emberek is, akiknek az a hivatásuk, hogy az értékeket észre vegyék. A felháborodása jogos.
   Azt hiszem, hogy a “jó példa” maszlagot hagyhatjuk, a drogprevenció valójában drogreklám, és most már a több eszközzel mesterségesen blokkolt társadalmi intézményeink lebénulnak a gonosz szerek felelőtlen áldozatainak ellátása során. Higgye el, hogy amennyiben utánuk eredne a rendőrség, akkor a nyomozó hatóság bénulna meg az ügyészségekkel és bíróságokkal egyetemben.
   Ha nem elpusztítani akarjuk őket, hanem megmenteni, akkor be kell menni értük a pokolba, és ki kell vezetni őket onnan. Azonban ahhoz az kell, hogy önszántukból kövessenek. Ezt csak valódi erő birtokában lehet megtenni, és úgy, hogy az ember támadás nélkül alternatívát mutasson. Nem lehet őket leszidni, megbüntetni, elzárni, kivégezni, ugyanis ezekkel a technikákkal az ellenállás elvére alapozva terjesztették el az ilyen mértékű droghasználatot. Tehát: nincs hatósági megoldás. Egyéni megoldások lehetnek csak, amiket a bölcsesség sugalmára lehet megvalósítani: nyitott állapotban megtalálni, és mutatni az alternatívát, és amikor a beteg, őrült, kínok közt vergődő üt-vág-csíp-harap, és KÖVETELI az adagját, akkor türelemmel, erővel állni. Ha ezt nem tudjuk megvalósítani, akkor még nagyobb lesz a baj…

  2. Dr. Tóth Károly

   Azt azért ne felejtsük, hogy a jelenlegi felnőtt lakosság a felelős a mai fiatalság ilyen jellegű állapotáért! Ilyennek lettek nevelve!

  3. Jurasits Júlia

   Nem biztos, hogy a droghoz nyúló fiatalnak kell keresni​ a hibát. A drogozás valamilyen környezeti okokra vezethető vissza. Ezeket az okokat kellene először feltérképezni és keresni a megoldást, legyen​ az személyes, környezeti vagy​ netán társadalmi.

 3. kovács Anita

  Szerintem a mentősőketsem kell félteni ők se rohannak sehova a báánás modról nem is beszélve Úgy hogy a tisztelt mentő szolgálat is gondolkodhatna mellesleg ez a dolgok ha dorogos ha más baja van menniük kellene és a mentő állomástól 10 peces utat ne 1 ora alatt tegye meg mert lehet egy ember élete aki ponnt egy kicsi gyereket hagyot itt .

  1. Vida Ákos

   Arra nem gondoltál kedves Anita,hogy azért mert egy beteg a mentőállomástól 10 percre van,nem fog kiérni hozzá a mentő 10 perc alatt ha nincs az állomáson?!?!

 4. Fodor K.

  En velem a baratnom 8 honap utan azert szakitott mert nem tudott ra venni arra h cuccozak vele otthon… nekem megigerte h alab hagy az ilyenekkel.. de ez egyre jobban elfajult… majd kidobott, mert a sajat fonokom es egyben volt jo baratommal szeretett cuccozni.. egybol szerelem… a csaj azota tovabb lepett egy gazdagabb nagyobb cuccos palihoz… ez megy most a fiatalok kozt emberek. Akinel a drog a narko az csaszar es viszi a noket. Aki normalis meg gebedjen meg egy olyan noert aki tiszta… mert lassan nincs. Tudnek miket meselni. En nem vagyok trendi vagy meno mert tiszta az eletem.. elkeseritő… aztan mi lesz ? Depresszioba esel es jon egy tarsasag aki cuccozik. Depresszio elmulik ha elkeded… mar nem az van h attol felj h kiprobalj valamit hanem h egy nehez pillanatodba belerangasson valaki. Nagyon erosnek kell lenni egy mai fiatalnak… tudnek mit meselni 22eves fejjel sajnos tudnek mit… szep napot.

 5. Tibor Orosz

  Nem szabad egybemosni a designer cuccokat a normális drogokkal. Amíg a “megszokott” drogoknál tisztában vagyunk az élettani hatásokkal és a kriminálisan nagy büntetési tételekkel ADDIG a designer uccoknál az élettani hatás ismeretlen – ez egy nagyon fontos momentum – és büntetési tétele lehet nincs is mivel nem tiltott szer az éppen 2 hete kitalált akármi sz*r. Ami lehet hogy sokkalta mérgezőbb az ember számára így a fiatalok számára is akik csak jól akarták érezni magukat egy hétvégén, megünnepelni a vizsgaidőszak végét, szülinapot, lényegtelen…

  Ez a rendszer hibája, a rendszer baszik ki a fiatalokkal azáltal hogy a legális designer cuccokat előtérbe hozza. a könnyű hozzáférhetőségével… Netről rendelheti bárki 1 nap és hozza a postás… Csak és kizárólag a normális drogok legalizációja és ezáltal ellenőrzött minőség forgalomba hozatala lenne a célravezető… Mert nem bolondok és kretének a fiatalok sem, Nyugodtan el lehet hinni hogy ők is az ellenőrzött minőséget fogyasztanák, vagy éppen a 2 hete vagy 50 éve forgalomban lévő dolog közül nyilván az utóbbit. Persze ez a kormánynak nem érdeke hogy a fiatalok éljenek… vagy hogy egyáltalán az országban éljenek de ez már más téma, erről majd legközelebb.

 6. Nagy Krisztina

  segiteni kéne rajtuk….stadionok helyett szerintem……………….egyébbként a mentöállomásokbol is 2 épült 44 helyett a lové meg eltünt….pffffffffffffffffff

  1. Manó

   A szülő sajnos tehetetlen ,mert olyan országban élünk ahol már a fiataloknak már mindent lehet, csak a szülőnek vannak kötelességei.Kedves kormányunk alkosson, a sok pénzből egy mentő egységet és keményen fizettesse meg velük az ellátást ,mivel hogy álltálába és később sem lesz TB-jük mert dolgozni nem akarnak .Én személy szerint a helyi kapitányságon bejelentettem hol ki mikor árulja ,féltve saját és mások gyermekeit válasz “Jó majd megnézzük”.azóta többen árulják és nem változott semmi csak hogy ám nekik is vannak gyermekeik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.