djay Pro 1.1 + VideoDisco

Mix8 Technika Írd meg a véleméyned

Megjelent a djay Pro 1.1 frissítés, videó mixelési lehetőséggel. Elsősorban a videós részére voltam kíváncsi. Kipróbáltam, íme a tapasztalataim.

Mindig is csorgattam egy kicsit a nyálam az Algoriddim djay programjára (iPad-re meg is vattem). A forgó lemeztányér, a letisztult felület és a precíz működése vonzott. Ahogy egy Mac-en lennie kell, semmi extra, csak teszi a dolgát. Eddig nem használtam, mert nem volt benne videó funkció, én pedig mint VideoDj, klippekről játszom.

Később kiadta a cég az iPad-es verziót amiben már volt videó mixelés, de a fórumon sokáig írták, hogy nem lesz asztali változatban. Hát most lett.
Decemberben jelent meg a djay Pro, és most áprilisban itt az 1.1-es frissítés, benne a videós funkciókkal. Engem elsősorban ez érdekelt, kipróbáltam.

Kezdjük a végével. Szar.

A gépem egy Macbook Pro i7 procival, 8GB rammal, Intel Graphic HD4000 1GB videó kártyával. (nem egy gyenge gép)
720HD Mp4 videókkal teszteltem, és darabos volt a kép! Feltételezésem szerint kb: 20fps lehetett a stream sebessége.
Jelenleg Serato-val dolgozom, ugyan ezek a videók a 32fp-vel futottak ugyanazon a gépen.
A videókártyám alaplapi, és egy dedikált erősebb kártyával, lehet, hogy jobb eredményt lehet elérni, de ez így számomra továbbra is használhatatlan. VirtualDJ8-on és Serato-n tökéletes a kép.

Kevés, de látványos videó átmeneteket tartalmaz. Feliratot elhelyezhetünk rajta, de nem lehet animálni. Pl: nincs futó szöveg.
Képet elhelyezhetünk  a videón, videó animációt csatolhatunk az audió fájlokhoz. Ezek használható funkciók.

Őszintén megmondom, hogy nem mentem bele nagyon a részletekbe, mert már a darabos videó megjelenítésnél elveszítettem egy kicsit az érdeklődésem. Remélem, hogy a későbbiekben még csiszolnak ezen a videós részen.

A program egyébként a tudásához képest nem drága kb 15.000Ft.-

A program 1.1-es verziójának részleteiről itt olvaszhatsz.
Az ingyenesen kipróbálható verziót innen tudod letölteni.

És még egy hír a végére. Ezen a héten ingyen lehet eltölteni a djay Apple Watch verzióját. Már csak egy Apple Watch kellene hozzá 🙂

applewatch-djay

UPDATE:
Felkerült közben a Youtubera a djay Pro videó funkciójának bemutatója.

Mix8djay Pro 1.1 + VideoDisco

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.