Öreg dj vs Fiatal dj

Mix8 Duma Írd meg a véleméyned

Az Öreg dj becipeli a krumplis kosarakat a pultba. Ezekben tartja a bakelit lemezeit. Egy-egy jól sikerült buli után, ha nem működik otthon a lift, még felcipeli a hatodikra a lemezjátszókat, a keverőt, a kábeles bőröndöt, a cd-s bőröndöket, a cd lemezjátszót és az előbb említett kosarakat. Kb: 80-150kg súlyt mozgat meg egy este. Kétszer.

A Fiatal dj beteszi a pendive-okat a retiküljébe, a rúzsok és a parfűmje mellé még behajtogatja a fejhallgatóját. Többszáz kilót mozgat meg naponta a fitnesz teremben.

Az Öreg dj még indulás előtt ellnőrzi, hogy eltette-e a műhely-bőröndjét benne a forrasztó pákával, a forrasztó ónnal, a csípőfogóval és egy csomó csatlakozóval, hátha valami elromlik és a helyszínen kell szervizelni.

A Fiatal dj felhívja a technikust és megkérdezi, hogy megvannak-e a lemezjátszók amiket kért a fellépéséhez és ellenőrzi, hogy meg van-e a (kisjack-rca) kábele amivel a telfonját bármikor rá tudja kötni a keverőpultra.

Az Öreg dj minden csütörtökön sorban áll nyitás előtt a lemezbolt bejáratánál, hogy elsőként jusson hozzá a Németországból frissen érkezett bakelit szállítmányhoz. Kinyit a bolt és rohan, hogy izgatottan válogathasson az újdonságok közül. Összeállít magának egy lemezpakkot, majd otthagyja a boltban a fél fizetését.

A Fiatal dj leül a laptopja elé, megnézi a kedvenc dj-je által közzétett slágerlistát, majd egy torrent oldalról egy gombnyomással letölti az egészet. Átmásolja a telefonjára, és kondizás közben meghallgatja őket.

Az Öreg dj minden lemezét kívülről fújja, ismeri előlről, ismeri visszafelé is. Minden dalnál tudja, hol vannak benne a kiállások, hol lehet keverni. Egy-egy lemezét kis öntapadó matricákkal jelöli, hogy a tű a megfelelő helyre kerüljön és órákon át gyakorolja a keverést. Katalogizálja a lemezeit és vakon tudja hová kell nyúlnia, ha egy dalt keres. Szívesen mesél a merevedéséről.

A Fiatal dj bewarpolja a zenéit, beállítja cue pontokat, kitölti az id tag-eket és órákon át szerkeszti az új promó mixét. Két gombnyomással előkeres bármilyen számot. Szívesen mesél a merevlemezéről.

Az Öreg dj folyamatosan olvassa a szakirodalmat, érdeklődik az új technikai megoldások iránt és a menyországban érzi magát amikor kibontja az új lemezjátszóját a csomagolásából.

A Fiatal dj folyamatosan olvassa a tutorialokat, és izgatottan telepíti fel a zeneszerkesztő, vagy a dj programjának legfrissebb verzióját.

Az Öreg dj ismeri az előadókat, a zeneelméletet, zenetörténelmet, a dal sztoriját amit játszik, kívülről énekli a szövegét. Néha pontatlanul kever, de olyan dumája van a mikrofonban, amivel hangulatot teremt.

A Fiatal dj ismeri az összes funkciót a programjában, tudja, hogyan kell legrabbelni a cd-ket mp3-ba és olyan pontosan kever, mintha stúdió felvételt hallgatnánk. Nem beszél a mikrofonba, mert senkit nem érdekel.

Az Öreg dj-nek örülnek amikor megérkezik, hogy ott van. Körberajongja őt a vendéglátója, mert tudja, hogy rajta múlik az este hangulata, az üzleti sikere.

A Fiatal dj örül amikor megérkezik, hogy ott lehet. Körberajongja a vendéglátóját, mert tudja, hogy rajta múlik, hogy legközelebb is felléphet-e.

Az Öreg dj kurva nagy bulit csinál.

A Fiatal dj is.

🙂 lehet folytatni…

Mix8Öreg dj vs Fiatal dj

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.