Siófok, majd jól megrendszabályozza a bulizó turistákat

Mix8 Duma, Friss, Vegyes 10 Hozzászólások

Utcán inni tilos! Áll az új rendeletben, amit Siófok város képviselő testülete hozott. A tilalom egész évben érvényben lesz, de nem véletlenül a buliszezon előtt hozták meg a döntést.

A közterületen való alkoholfogyasztást lehetőségét, vagy tiltását az adott város, vagy városrész önkormányzata saját hatáskörében döntheti el. Hivatkozván a rengeteg szemétre, üvegszilánkra, ezt a lehetőséget Siófok most elvette a turistáktól.  A rendelet hatálya a legfrekventáltabb városrészre a bulinegyedre vonatkozik. Nem lesz utcán elfogyasztott sör, nem lesz csoportos piálás a pubok bejárata előtt, szigor lesz. – Írta meg a SONLINE.

Mallorcán, Ibizán esténként hömpölyög a tömeg a bulinegyedben, iszonyatos mennyiségű szemetet hagyva maga után. Reggel, amikor már elcsendesedett a város, érkezik a városi takarító osztag és úgy kipucolják az utcákat, hogy mire felébredsz nyoma sincs az esti dorbézolásnak. Siófokon is hasonló a helyzet – mármint a szeméttel.

A szemetelést a városgazdák tiltással kívánják megoldani. A vendéglátósok érdekében is történik, akik szívesebben látnák a vendéget házon belül, mint kívül. Sok pub-ból kihallatszik a zene, már csak a piát kell elővenni a szatyorból és buli van az utcán, bevétel nélkül. Gondold végig!
Ha a turista az utcán fogyaszt, akkor a vendéglátó egység nem tud bevételt termelni. Ha nincs bevétel, eredmény sincs és a dj-t sem tudják majd normálisan megfizetni.

Csorba Ottó pénzügyi bizottsági elnök is arról beszélt: “Határozott igényt fogalmaztak meg a siófoki vállalkozók a szezon előtt a közterületi italfogyasztás betiltására.”

A Spanyol tengerparton néhány éve színes vödröket és méteres szívószálakat árultak a bazárokban. Először nem értettem, hogy mi célból, de este láttam a funkcióját. Csapatokba verődött fiatalok megvették a közértben az üdítőt és a rövid italt, majd a vödörben összekeverték és hosszú szívószálakkal koktéloztak belőle a tengerparton. Tény, hogy a spanyol tengerpart pénzes angol, vagy német turistáit nem lehet a Siófokon tomboló holland tizenévesekhez hasonlítani, de tartózkodjunk az általánosítástól is.

“– Évről-évre visszatérő panasz, hogy a fiatalok nem a vendéglátóhelyeken fogyasztják el az alkoholt, hanem megvásárolják a hipermarketben vagy más üzletben, azután üveggel a hónuk alatt vonulnak, később eldobálják, széttörik – vázolta az alapproblémát Kónyáné Zsarnovszky Judit jegyző.”

Egy rendelet annyit ér, amennyit be tudnak tartatni belőle. Vajon rend, fegyelem, és tisztaság, vagy a turisták vég nélkül elnyúló, eredménytelen baszogatása várható?

Csorba Ottó és tanácsnoktársa Lapos Gábor is erőt kívánt a rendelet betartatásához mondván – “Egy hétvégén több ezer fiatal korzózik, nem lesz könnyű dolga a városőrségnek”

Nem kevés probléma van a buliturista fiatalokkal a Balatonon. Az Észak és Nyugat-Európából  érkező fiatalok anyagi lehetőségeihez képest még mindig olcsó helynek számít Magyarország. Volt tapasztalatom látni, hogy a holland, német tizenévesek miként szórakoznak, hogyan amortizálnak le egy szállodát fél nap alatt. Ágyakat dobáltak ki az ablakon, átmásztak egyik szobából a másikba a falon kívül, kivizeltek az ablakból, visítottak, üvöltöztek, szétverték a berendezést és magukból teljesen kivetkőzve állat módjára viselkedtek. Sajnos ilyen is előfordult.

“– Külön kérni fogom a rendőrséget, hogy figyeljenek erre, s járjanak el szabálysértés miatt, ha indokolt. Az első lépés lehet ez afelé, hogy a Siófokra érkező bulituristák megtanulják: mindent azért itt sem lehet…” – mondta Lengyel Róbert polgármester a nyilvános helyen történő alkoholfogyasztás betiltásával kapcsolatban.

A rendfenntartást, a fiatalok mértéktelen kicsapongását vajon megoldja ez a rendelet? Tényleg ezzel fogjuk megnevelni őket és megmutatni, hogy mindent azért itt sem engedhetnek meg maguknak?
Neked mi a véleményed, szerinted ez a jó megoldás?

alkoholfogyasztás-siofok

Mix8Siófok, majd jól megrendszabályozza a bulizó turistákat

Hozzászólások 10

 1. tis

  Ami igazából fontos hogy egy magyarember egész évben húzza az igát le akar menni kikapcsolódni a Balatonra de ez nem jelenti azt hogy egy bárba kell be menni italt fogyasztani 3x áron amúgy is személy szerint imádok a parton inni haverokkal. De az hogy inkább betiltja az alkohol fogyasztást meg rendőrök lesznek mindenhol és árgus szemmel nézik hogy ki iszik az jobb megoldás mint hogy küldjön ő is takarítókat hogy meg maradjon a turisták kedve is mert valljuk be aki Siófokra megy, inni,bulizni megy, nem h kikapcsolódjon a családjával a parton mert szerintem akkor másik részre megy. Ez a lényege Siófoknak buli és tombolás és amiről szól ahhoz nem igazítják magukat…ugyan..

 2. Andras Szeplaki

  Egyébként ez szerintem egy jó döntés.
  A szórakozóhelyek egy rakás pénzt kifizetnek, a haszon meg elmarad.
  Persze nem féltem őket így sem, de igazuk van.
  Azt pedig saját tapasztalat, hogy a gyerekeimmel folyamatosan kerülgetni kellett az esti üvegszilánkokat a reggeli séták alatt.
  Szóval hajrá! (y)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.