Magyar slágerlisták a Youtube-on is

Mix8 Vegyes 1 Hozzászólás

Rátaláltam egy oldalra. Néhány éve már létezik, de én csak most találkoztam vele először, nem véletlenül. Mezei Csabával, a készítőjével beszélgettem.

Magyarországon eddig sem volt más hivatalos slágerlista, csak a MAHASZ-é. Ez úgy tűnik nem nagyon változik, viszon folyamatosan fejlődik, rengeteg munkát fektetnek bele. A MAHASZ támogatásával a Lightmedia indította el a slagerlistak.hu oldalt. A Lightmedia tulajdonosa, Mezei Csaba mesélt róla néhány gondolatot.
Egyelőre a megszokott MAHASZ-os listákat találjuk rajta, de hamarosan egyéb listák is megjelennek majd. Nem lesznek külföldről behozott idegen listák, nem lesz rajta Billboard, de lesznek új hazai összesítések, érdekességek.
Ami tetszett, hogy a rádiós top 40 és a dance top 40 Youtube-os playlistben is elkészül hétről hétre.
Egy kicsit barátibb a felülete, mint a MAHASZ oldalnak.

Jöhetnek akár a fikázó kommentek is, hogy ciki ezeket a listákat követni, de szerintem hozzátartozik a zenei tájkozottsághoz ezeknek a hazai listáknak az ismerete, bármennyire is megvan egyeseknek a véleményük róla. A dance lista a lemezlovas szövetség tagjainak listája, ami szerintem inkább tükrözi a közönség igényét, mint a dj-k kedvenceit. A rádiókról pedig tudjuk, hogy sokszor a kiadói érdekeket szem előtt tartva játszanak és nem mindig meggyőződésből.

Ezektől függetlenül tetszik a kezdeményezés, örülök, ha olyan felületet találok ami a dj-k munkáját segítheti. Figyeljük a folytatást.

Mix8Magyar slágerlisták a Youtube-on is

Hozzászólások 1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.