Szétcsaptuk az EFOTT-ot – Közvetítés percről-perce – #baszatási

Mix8 Friss, Vegyes 3 Hozzászólások

Ami az EFOTT-on történik, az ott is marad. Totális őrület, tombolás és az ország legjobb dj-i a Fütyülős arénában, a velencei fesztivál egyetlen elektronikus zenei helyszínén. Rengeteg fiatal és óriás #baszatási. Ha kíváncsi vagy a részletekre, olvasd el a percről percre dokumentált beszámolónkat. 

EFOTT 2015

A múlt héten a Balaton Soundon  jártunk, most az EFOTT-on. Óriási a kontraszt. Ez a rendezvény nem a divat legfrissebb hullámát igyekszik meglovagolni, nem a kivagyiságról szól, hanem tényleg az egyetemistákról és főiskolásokról.
A zenei programok mellett napközben cégekkel, politikai pártokkal, és civil szervezetekkel ismerkedhetnek a fiatalok, akik jó idő esetén többnyire szarnak erre, mert a tóban strandolnak. Így napközben csak lézengés van a fesztivál helyszíneken. Ahogy leszáll az est, a semmiből kerül elő hirtelen sok ezer ember és megtelnek a színpad előtti területek, a rendezvénysátrak és beindul a reggelig tartó csapatás.
Hajnalban aki tudja megkeresi a sátrát, aki nem, az alszik a szabad ég alatt ott, ahol a tiszta gondolatainak foszlányai utolsóként felrémlettek, majd egy ellenállhatatlan kényszerrel alvásba húzták, hogy pihenjen az agy, amíg a szervezete küzd az alkohol lebontásával.

DJ FREE a fesztivál egyetlen elektronikus zenei helyszínére, a Fütyülős HÖOK sátorba kapott meghívást. Itt már délutántól folytak a kisebb-nagyobb érdeklődésre számot tartó programok, majd este 11 kor indult a csapatás. Régi barátságunkra való tekintettel elkísértem, hogy egy kicsit bepillantsak az EFOTT-ra és percről-percre dokumentáljam a látottakat.

Szétcsaptuk az EFOTT-ot

00:25 – Óriási a buli, gyors dj váltás a pultban, megérkezett Revolution. FREE szerint Revó után nagyon nehéz játszani. A szettjében nincsenek zenei felemelkedések és levezetések. Minden dalból max 1-2 percet játszik bevezető és levezető rész nélkül, csak a lényegi tartalomra koncentrálva és már keveri is tovább a következőre. Stílusban a retrótól a drum&bass-en keresztül a rock-ig mindent játszik és szinte egyszerre. Hirtelen stílusváltásai ellenére nagyon egyben van a műsor és megőrülnek az emberek.

image

24:00 – Megtelt a Fütyülős sátor. Fesztivál hangulat van. A zenék, a vizuális effektek, a hangtechnika….brutális. Tombolás van, ezért jöttük, hogy szétcsapjuk az EFOTT-ot.

image

image

22:50 – Apa kezdőőőődik!!!! Deniz rap műsorát követően technikai szünet volt a sátorban. FREE a nulláról kellett, hogy összeszedje a közönséget és beindítsa a bulit.

image

22:00 – Newik is megérkezett a fesztiválra. FREE után Revolution zenél, majd Dj Newik csapatja. A fotó kicsit beteg lett, de ha iszol még egy sört, akkor tökéletes. Newik kezében az nem egy bukósisak, hanem a fejhallgató tatyója és a lemezes mappája.

image

21:35 – #baszatási  – vannak itt jó arcok.
A bárpultban fesztiválkártyával, vagy PayPass-os Mastercard-al lehet fizetni. Mastercard-al 350Ft.- egy csapolt Soproni, de ne lepődj meg, ha nem ennyit fizetsz! Az első kőrnél felszámolják a műanyag korsót amit, ha kiürült, vihetsz vissza megtölteni. Trükkös.

image

21:30 – Az emberek előkerültek a sátrakból, a szállásokról, feljöttek s strandról, fürdés, vacsi és indulhat az éjszakai bulizás. A nagyszínpadon a Quimby, hömpölyög a tömeg. A hang dinamikus, szépen szól és nagyot üt még itt a hátsó sorokban is. A színpadi fények látványosak, színpad két oldalára installált ledfalon a távolabb állók is jól tudják követni a műsort. A dizájn nulla. Ez nem erről szól, mondhatnák, de ezzel nem értek egyet.

image

20:30 – Alkoholszintmérő berendezés. Ha nem ittál eleget, akkor nem is akarsz feljutni a szalmabálákra. Ha túl sokat ittál, akkor esélyed sincs a megmászására. 🙂 – Néhány sör, már legurult.
Valójában fogalmam sincs, hogy mi célt szolgál ez a hátrahagyott 4db szalmabála. Úgy árválkodnak itt, mint, ha egyszerűen itt felejtették volna a terület lekaszálását követően. A jó egyetemista feltalálja magát és minden tárgyat hasznosítani tud a megfelelő alkoholszint után.

image

image

19:15 – Még senkit nem láttam berúgva a fűben hemperegni. A mai főiskolások és egyetemisták már nem bírják a strapát – vagy inkább nagyon is bírják? Remélem este felpörögnek, mert még nagyon szét van mindenki csúszva az egész napos strandolás után. Még mindig hét ágra süt a nap. Az emberek fel, s alá mászkálnak a porban.
Dj FREE-t átjárja a szeretet:

image

18:00 – Körbejártuk a fesztivált. Itt minden csaj olyan pecsenyére sült, mint a pincében dolgozó svéd titkárnő az első szolizás után. A pasikra nem emlékszem, pedig még mindig nem ittunk.

A Rauch sátor előtt emberünk folyamatosan tolja a reklámot. Ha hűsölni vágysz, akkor beülhetsz barátnőddel, vagy beállhatsz barátoddal a vödör alá, amit jól a fejedre borítanak. Amíg a közönség azt várja, hogy  ömöljön a vödör, addig a srác húzza az időt és szinte bemagoltatja veled a programot. Jó taktika.

image
Ettünk egy jó olajos lángost és megtaláltuk a Fütyülős sátor mögötti ‘VIP’ strandot, ahol a 22 fokos Velencei-tóba lógatva a lábunk jól átbeszéltük az élet nagy dolgait.
Dj FREE a képen éppen azon gondolkozik, hogy elhozta-e a lemezeit, vagy sem. (nem hozott lemezeket – és tényleg!!!)

image

17:15 – Beliczai Balázs fárasztja poénjaival a közönséget a Fütyülős sátorban. Nagyon sokan vannak, mi lesz itt ma este… 😀 Még mindig nem ittunk semmit.

image

15:50 – Megtaláltuk a VIP pénztárt. Autókázunk a fesztivál területén. Leparkolunk a tóparton. Mindenütt színpadok és sátrak. A tömeg valószínűleg kint van a strandon. Megtaláljuk a Fütyülős sátrat is. Nagyon komoly a cucc. Este nagy buli lesz.

image image image

15:26 – 45-ös km kő. Megtaláltuk Velencét. EFOTT tábla OK. Eltévedtünk. Még nem ittunk semmit.

image

15:10 – Úton vagyunk a Velencei-tó felé, hogy  jól megcsináljuk az estét (sőt… lehet, hogy magunkat is). Dj FREE-vel faljuk a kilométereket az autópályán. Este fellépés a Fütyülős-HÖOK arénában. Ilyen sem volt még, percről percre közvetítjük az eseményeket. Tarts velünk!

image

Mix8Szétcsaptuk az EFOTT-ot – Közvetítés percről-perce – #baszatási

Hozzászólások 3

  1. Záborszki Szabina

    Árnyék alig,a parkolótól az első büfé,ahol vizet vehetsz,min. fél km séta (a tűző napon),vega étrendesek,vagy ételérzékenyek éhen halnak,ülőhely alig,az a sátor egyszerűen gyilkos merénylet a melegben (megfelelő szellőzés nincs) a toi-toi-ról inkább semmit,a koncertek pedig élvezhetetlenek,mert túl közel vannak a helyszínek…Igazatok van,ami ott történik,ott is maradt,speciál a balerinámat ki kellett dobnom…Köszi,még jó,h csak napi jegyem volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.