Taylor Swift jól megregulázta az Apple-t

Mix8 Friss, Vegyes 2 Hozzászólások

Június 30-án indul az Apple Music, az almás cég zenei stream szolgáltatása. Az első három hónapos próbaidőt INGYEN adják. A zenészeknek ez idő alatt nem akar jogdíjat fizetni az Apple. Taylor Swift kiakadt és jól megregulázta az Applet!

Taylor Swift vs. Apple Music

Taylor egy nyílt levélbe beszólt az Apple-nek és letiltotta az összes zenéjét. Ő sem ingyen kapta az iPhone-ját, miért adná ingyen a zenéjét.
Az Apple magába szállt és mégis fizetni fog a zenészeknek, producereknek. A szolgáltatás bevezető időszaka továbbra is ingyenes lesz a felhasználóknak. A jogdíjakat zsebből csengetik.
Taylor Swift hős lett, és visszaállt a világbéke.

mindenkinyugodjonle-taylorswift

Taylor Swift nem először emeli fel a szavát a jogdíjak miatt. A Spotify indulásakor is letiltatta az összes zenéjét, mert nem tudott megegyezni a rendszer üzemeltetőivel. Nem tartotta etikusnak, hogy a szerzők, a zenészek, a producerek, vagyis a zenék jogtulajdonosainak a szellemi termékeivel akarnak felfuttatni egy üzleti vállalkozást úgy, hogy Ők nem kapnak megfelelő kompenzációt érte.

Válaszként Eddy Ciue az Apple egyik alelnöke – Ő felel a szoftverfejlesztésért és az online szolgáltatásokért – már ki is twittelte a választ. A szerzők a 90 napos ingyenes próbaidő alatt is megkapják a jogdíjakat.
Nem engedhette meg magának az Apple, hogy szarrágónak nevezzék. Presztizsveszteség nélkül csak így jöhettek ki ebből. Sőt, ez még reklámnak is jó volt. – Jöhetnek az összeesküvés elmélet gyártók, hogy ez így volt előre megtervezve.

eddycue

 

Ebben a sztoriban az a legszebb, hogy bár Taylor Swiftnek biztos jól jön az a néhány millió dollár amit jogdíj címén majd bezsebel, de igazából nem kenyérre kell neki. Akciójával viszont olyan kicsi piaci szereplőket juttatott pénzhez akiknek igen sokat számít akár néhány száz, vagy ezer dolláros bevétel is. Ők hiába tiltakoztak volna, az Ő hangjukat nem hallotta volna meg senki. Végre egy csaj akinek van vér a pucájában – RESPECT!

Mix8Taylor Swift jól megregulázta az Apple-t

Hozzászólások 2

 1. Amanda Szilagyi

  Igaza van.
  Ha belegondolsz vannak olyan előadók, akik ezzel a kizsigereléssel csak egy one-hit-wonder erejéig tudnának elmenni (management híjján, anyagi okok stb.).
  Nah most az ilyen számok 2 hónap után lejárnak, elavulnak…
  addig meg az apple más f***ával verné a csalánt?!

  Ha ilyen akciót bevállal, akkor pengesse is ki a jogdíjjat.

  #nobodyworksforfree

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.