Tegnap felrobbant a Mix8 Blog – jön a Drogmentés

Mix8 Duma, Friss, Vegyes 5 Hozzászólások

Tegnap délután három órától felrobbant az internetünk. Na nem szó szerint, csak olyan érzékeny témára tapintottam, ami nem várt reakciókat váltott ki az emberekből. A “Cuccoz nyugodtan, valaki más majd meghal miattad!” című cikkem kiakasztotta az embereket és a számlálót is. 

Partneroldalainknak, és köztük elsősorban Dj Free oldalának köszönhetően a cikkünk 12 óra leforgása alatt több, mint 270.000 embernél jelent meg. 24.000-en elolvasták, érkezett rá 170 hozzászólás, több mint 4.100-an kedvelték és közel 1000-en továbbosztották.

A drog, vagy az egészségügy az érzékenyebb téma?

Itt nem elsősorban a drogfogyasztásról volt szó és nem is önmagában az egészségügy állapotáról. A drogprobléma társadalmi jelenség, míg az egészségügy helyzete gazdasági, politikai kérdés. A kettő együtt viszont olyan érzékenyen és mélyen érintette az olvasókat, a felmerült problémát annyira mindenki magára vette, hogy izzadhatott a szerverünk.

Eddig ez miért nem érdekelt senkit?

A hétvégén kialakult szerencsétlen helyzetet a mentőknél valahogy mindenki magára vette. A drogfogyasztókkal szemben egy parázsló, elvakult, szélsőséges megnyilvánulásokkal teli ellenszenv alakult ki. Eddig nem kapott különösebb figyelmet, hogy hetek, hónapok óta cikkezett a média az elmúlt egy év alatt bekövetkezett ‘drog bumm‘-ról. A hétköznapi embert egészen addig nem érdekelte, hogy a négyszeresésre nőtt a dizájnerdrogot fogyasztó fiatalok száma, míg a saját bőrét nem érezte veszélyeztetve. Márpedig, ha nem jut mentő, mert sorban állnak a toxikológia előtt az autók, akkor az már mindenki számára húsba vágó probléma.

Az egészségügy átszervezésébe és optimalizálásába  igen kevés, mondhatni zéró lehetőségem van beleszólni. Ahol a magam részéről tenni tudok, az a saját környezetem. A saját gyermekeim és azok a fiatalok akikkel dj-ként hétvégente találkozom. Az elmúlt egy évben nem csak az előbb említett ‘drog-bumm’ következett be, hanem a barátaim körében egy igen komoly ‘bébi-bumm’-ot is tapasztaltam. Vagyis körülöttem majdnem mindenki lebabázott. Mellettük igen sok kisgyermekes rokonom, barátom, ismerősöm és törzsvendégem is van. Nekik is ajánlanám figyelmükbe a továbbiakat.

Drogmentés

A tegnapi cikk megjelenését követően Csabi barátom azonnal küldte nekem a linkeket, amikkel hirtelen nem tudtam mit kezdeni, mert csak kapkodtam a fejem. Ő már évek óta hirdeti a következő fórumot, de ahogy írta, eddig “kevesen voltak vevők rá”. Most itt az ideje és a helye, hogy Én is közzé tegyem.

http://www.drogmentes.hu/
Az oldal nonprofit szervezetként ingyenes drogprevenciós oktatóanyagot biztosít szülőknek, pedagógusoknak. Érdemes átnézni, mert rengeteg hasznos információ található rajta.

Kaptam még két videót is, ami egy 6 részes sorozat első két epizódja. A második rész most májusban került fel a Youtube-ra, hamarosan érkezik a folytatás is.

“A film célja, hogy minél több szülőnek segítsen!
Hiszen nem mindegy, hogy a drogdílerek hazugságai,
vagy a drogokkal kapcsolatos teljes igazság jut el a fiatalokhoz.” – írják róla az alkotók.

Szülőnek lenni a mai világban [1/6 rész]

Akit érdekel, itt található a 2. rész: Hogyan beszéljünk gyerekünkkel a drogokról? [2/6 rész]

Dj vagyok, nem dealer!

Örülök, hogy nem csak a buta viccekre van igény a Facebook-on, hanem a komolyabb témák is elérik a követőink ingerküszöbét. A folytatásban is azon leszünk, hogy valami aprócskát, de változtatni tudjunk a dj-k megítélésén, mert a lemezlovasok a zene és a szórakoztatás szeretete miatt állnak a dj pultban.
Hibás a sztereotípia, miszerint szétcuccozva, üveges tekintettel toljuk a tuc-tuc zenét és a pult alól áruljuk a teblettákat. Nekünk is vannak, vagy születnek gyermekeink akik felé éppúgy felelősséggel tartozunk, mint a közönségünknek.
A zenénken, a műsorunkon keresztül eljutunk egyenként mindenkihez. Érzelmeket, hangulatot továbbítunk. Ezt a csatornát pozitív dolgok közvetítésére is lehet használni. Az elhivatott dj ezt megteszi.

drogstop

Mix8Tegnap felrobbant a Mix8 Blog – jön a Drogmentés

Hozzászólások 5

 1. chi

  a szóban forgó oldal és film ( videó) célja egyetlen egy dolog: bepalizza az embereket a szcientológia egyház vaskarmai közé ahonnan nincs menekülés – a nyugati országok kitiltották őket, itt Kánaán van nekik….

  1. Jane

   Érdekes, amit írsz… Én egy árva szót sem hallottam a szcientológiáról sem az oldalról sem a videóból. Józan ésszel: ha így lenne, amit írsz, akkor a szcientológiát nyomatnák orrba-szájba.

 2. Bozskó Samu

  Olvastam még tegnap a cikket, de engem nem azért háborított fel a dolog, mert a saját seggemet féltem, hogy nem jut mentőautó, hanem rádöbbentem, hogy amire eddig azt mondtam, hogy “a saját élete, ha drogozik, akkor az az ő problémája”, az mit eredményez…elveszi másoktól a lehetőséget, hogy megfelelő orvosi ellátást kapjanak, azért, mert valaki nem bírt magával, és túl tolta magát!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.